Obligat prin lege sa ai arma de foc?

Autor: Ioana Mihai Postat la 02 februarie 2011 58 afişări

Cinci legiuitori din Dakota de Sud au propus o lege prin care orice adult de peste 21 de ani este obligat sa cumpere o arma de foc "care sa fie suficienta pentru propria aparare", conform Argusleader.com.

Legea, care ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2012, ar da ragaz un de sase luni, pentru a-si cumpara o astfel de arma, persoanelor care implinesc 21 de ani. Sub incidenta legii nu intra persoanelor carora le este interzisa posesia de arme.

De asemeni, masura nu specifica ce tip de arma de foc ar trebui sa aiba fiecare locuitor al statului american. In schimb, rezidentii vor alege una care "este potrivita cu temeperamentul lor, capacitatea psihica si in functie de preferintele personale".

Masura este cunoscuta ca una prin care "cetatenii adulti sa aiba o baza legala prin care sa se poata apara pe ei insisi si pe altii".

Republicanul Hal Wick sponsorizeaza aceasta initiativa legislativa si stie ca nu are sorti de izbanda. Dar demersul sau, spune el, este menit sa demonstreze ca reforma sanatatii, care a fost promulgata anul trecut, este neconstitutionala.

"Cred - eu si ceilalti sponsori - cu tarie ca statul Dakota de Sud poate impune cetatenilor sa cumpere arme de foc? Bineinteles ca nu. Dar, in acelasi timp, nu credem nici ca guvernul federal poate impune cetatenilor sa cumpere asigurari de sanatate", a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
arme de foc,
Dakota de Sud
/actualitate/obligat-prin-lege-sa-ai-arma-de-foc-7943540
7943540
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.