Obama condamnă atacul armat comis la o biserică, cerând modificarea legilor privind armele

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 iunie 2015 343 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat "profund îndurerat" de atacul armat comis la o biserică din statul Carolina de Sud, soldat cu nouă morţi, informează ABC News.

"Orice incident de acest fel este o tragedie. Orice atac soldat cu victime multiple este o tragedie", a declarat preşedintele Statelor Unite.

"Tragediile de acest fel s-au multiplicat în Statele Unite", a adăugat Obama, precizând că îl cunoştea personal pe reverendul Clementa Pinckney, una dintre victimele atacului.

"Am ţinut discursuri după prea multe incidente de acest fel. Astfel de incidente nu se întâmplă la fel de frecvent în alte ţări avansate. La noi se întâmplă pentru că armele pot fi cumpărate prea uşor. Nu mai putem amâna, trebuie să intervenim pentru modificarea legislaţiei privind armele de foc", a spus Obama.

Presupusul autor al atacului armat soldat cu nouă morţi comis joi într-o biserică din Statele Unite a fost arestat.

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat joi după-amiază în localitatea Shelby, situată în statul Carolina de Nord.

"Pot confirma că un suspect este un custodie în legătură cu atacul comis la o biserică din Charleston", a comunicat procurorul-general al Statelor Unite, Loretta Lynch.

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis miercuri seara într-o biserică metodistă frecventată de afroamericani din Charleston, în statul Carolina de Sud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
OBAMA,
CRIME
/actualitate/obama-condamna-atacul-armat-comis-la-o-biserica-cerand-modificarea-legilor-privind-armele-14471578
14471578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.