Oameni lăsaţi fără buletine, puşi să cerşească în Oslo şi Berlin de către doi gorjeni

Autor: Laura Buciu Postat la 05 ianuarie 2024 77 afişări

Mai multe persoane au fost înşelate că vor primi loc de muncă în Oslo şi Berlin, însă în realitate au fost lăsate fără buletine şi puse să cerşească de două persoane din judeţul Gorj.

Oameni lăsaţi fără buletine, puşi să cerşească în Oslo şi Berlin de către doi gorjeni

Poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT Gorj, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Gorj şi 4 mandate de aducere (faţă de 2 persoane cercetate şi 2 martori), într-un dosar penal ce vizează săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

„În fapt, în perioada mai 2016 – decembrie 2017, cele două persoane cercetate, din judeţul Gorj, ar fi exploatat, pe teritoriul Norvegiei şi Germaniei, mai multe persoane pe care le-ar fi obligat să cerşească, prin folosirea de ameninţări şi acte de violenţă şi ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a acestora, însuşindu-şi banii obţinuţi din cerşetorie. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în anul 2016, persoanele vizate, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit, în afara ţării, ar fi transportat mai multe persoane în oraşele Oslo şi Berlin, pe care le-ar fi obligat să practice cerşetoria, în baza unui program şi itinerariu prestabilite, reţinându-le actele de identitate”, arată Poliţia Română într-un comunicat.

Potrivit DIICOT, autorităţile judiciare norvegiene din cadrul Parchetului de stat din Oslo au făcut cerere către cele române pentru preluarea urmăririi penale.

În urma percheziţiilor domiciliare din judeţul Gorj, au fost descoperiţi şi ridicaţi 12.600 de lei, 300 de euro, 2.000 de coroane norvegiene, 350 de coroane daneze, 4 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri.

Astfel, joi, procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de cele două persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii, acestea fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, urmând a fi luate măsuri legale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reţinut,
trafic,
cerşetorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.