O victorie de etapă a Unchiului Sam

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 martie 2014 73 afişări

Economia americană a crescut cu 2,6% în ultimul trimestru al anului trecut faţă de aceeaşi perioadă din 2012, ca efect al majorării cheltuielilor interne de consum, care reprezintă două treimi din PIB, cu 3,3%, cel mai mare ritm trimestrial din 2010 încoace.

O victorie de etapă a Unchiului Sam

Exporturile au reprezentat un alt motor de creştere, cu o majorare de 9,5%, în timp ce investiţiile în locuinţe au scăzut cu 7,9%, pentru prima dată în ultimii trei ani.

Deşi una peste alta datele arată mulţumitor, economiştii atrag atenţia că este vorba de o încetinire a creşterii (în T3 PIB a crescut cu 4,1%), iar performanţa în T1 2014 ar putea să fie chiar mai slabă, între 1,5% şi 2%, inclusiv din cauza condiţiilor meteo grele din iarnă, urmând însă ca relansarea să se producă în următoarele trimestre, astfel încât creşterea economică pe tot anul să atingă 3%, cea mai bună din 2005 încoace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
economie,
pib,
exporturi,
iarna,
investitii,
locuinte,
consum
/actualitate/o-victorie-de-etapa-a-unchiului-sam-12362481
12362481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.