METEO. Prognoza vremii pentru următoarea săptămână

Postat la 29 martie 2014 101 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 6 aprilie.

METEO. Prognoza vremii pentru următoarea săptămână

BANAT

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic normale pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 14-17 grade. Valorile nocturne se vor încadra în limite climatologic normale, respectiv 4-6 grade, în medie. Se pot semnala doar ploi locale, în general slabe.

CRIŞANA

Valorile termice vor fi în scădere, caracteriztând un regim termic apropiat de cel climatologic normal pentru sfârşit de martie şi început de aprilie, cu o medie a temperaturilor maxime de 13-16 grade. Regimul mediu al valorilor nocturne va oscila tot în jurul mediilor multianuale specifice, respectiv 2 la 5 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci, astfel că sunt estimate temperaturi maxime de 11-14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Şi în privinţa temperaturilor minime se estimează o scădere, astfel că vor fi în medie 0-3 grade, reprezentând valori specifice perioadei. Totuşi, vor mai fi şi nopţi cu temperaturi uşor negative, în special în zonele depresionare. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în jurul datei de 1 aprilie. În restul intervalului de prognoză, aria ploilor, în general slabe, va fi mai restrânsă.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci, astfel că sunt estimate temperaturi maxime de 12-14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Temperaturile minime, la nivelul întregii regiuni, vor fi de asemenea în scădere, astfel că vor fi în medie 1-4 grade, reprezentând valori specifice perioadei din an. Probabilitatea pentru ploi se va menţine relativ ridicată pe parcursul intervalului de prognoză.

MOLDOVA

Răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile medii multianuale, cu un ecart mediu diurn de 10 la 15 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. În privinţa valorilor nocturne, acestea se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 31 martie - 2 aprilie. Sunt de aşteptat ploi pe spaţii restrânse, în general slabe.

DOBROGEA

Regimul termic va fi în general mai ridicat decât cel mediu multianual la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade. În zona litoralului media maximelor va fi ceva mai modestă, de 10-11 grade. Şi valorile nocturne se vor situa peste cele specifice perioadei, media minimelor urmând a fi de 4 la 8 grade. Sunt posibile ploi izolate, în general slabe.

MUNTENIA

Răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic mai apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 17 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie - 1 aprilie. Este posibil să plouă pe spaţii restrânse, în general slab.

OLTENIA

Răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie - 1 aprilie. Sunt de aşteptat ploi pe spaţii restrânse, în general slabe.

LA MUNTE

Vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal. Sunt estimate în medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade şi minime nocturne sub pragul de îngheţ. În special la altitudini mari, mai sunt posibile şi lapoviţe sau ninsori.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-urmatoarea-saptamana-12358812
12358812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.