Razie printre taximetriştii din aeroporturi. Ce au descoperit poliţiştii

Postat la 29 martie 2014 45 afişări

Aproape 150 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în urma unei acţiuni desfăşurate la cinci aeroporturi internaţionale din ţară, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Razie printre taximetriştii din aeroporturi. Ce au descoperit poliţiştii

La data de 28 martie, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim de taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Poliţiştii au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor, echipele de control au verificat 416 autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 la Legea 38/2003 privind taximetria şi 131 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculate, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege şi 2 permise de conducere a fost reţinute.

Pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice a fost întocmit un dosar penal.

Alături de poliţişti, la acţiunile de control au participat jandarmi şi specialişti din cadrul altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razie-printre-taximetristii-din-aeroporturi-ce-au-descoperit-politistii-12357093
12357093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.