O tânără de 28 de ani a găsit o soluţie inedită la o problemă globală. Cum a salvat arta zeci de oameni

Autor: Florin Casota Postat la 28 iulie 2016 619 afişări

Liz Powers a lucrat ca voluntar în adăposturile pentru oamenii străzii când avea 18 ani, 10 ani mai târziu a pornit o afacere care ajută oamenii să se mute din stradă şi din adăpoturi, scrie Business Insider. Powers lucra alături de diferite grupuri de artă din Boston când a observat că oamenii fără adpăpost realizează opere de artă frumoase, care ar putea fi vândute, dar care rămâneau într-un beci unde adunau praf.

S-a gândit să creeze un marketplace unde oamenii străzi îşi pot vinde lucrările. Adăposturile sau diferitele grupuri pot trimite lucrările pentru inspecţie la curatorii platformei ArtLifting. Iar dacă lucrarea are potenţial de a fi achiziţionată aceasta este publicată pe site.

Liz Powers a lansat platforma ArtLifting în 2013 alături de fratele ei cu 4000 de dolari. Dacă un tablou este vândut, artistul primeşte 55%, Powers 44% şi 1% este donat pentru adăposturi. De-a lungul timpului, platforma s-a făcut cunoscută şi de la 4 artişti cât avea la început au ajuns la 72 şi lucrări au fost cumpărate de companii importante precum Microsoft sau Staples, informează Business Insider.

Ruben Lopez este un exemplu despre cum un om se poate transforma. Când avea 30 de ani a ajuns să fie dependent de droguri şi alcool şi a ajuns pe străzi. În 2008 a ajuns la dezintoxicare şi acolo a pictat pentru prima dată. În 2013 a ajuns pe Artlifting şi tablourile au început să se vândă. Acum Lopez are propriul lui apartament şi un studio unde pictează în Manhattan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.