O româncă, printre cei mai deştepţi elevi din lume

Postat la 19 februarie 2016 263 afişări

O elevă de clasa a XI-a din Constanţa este printre cei mai inteligenţi tineri din lume. Şi-a luat deja bacalaureatul american şi a reuşit asta cu nota maximă la matematică, de departe cea mai dificilă dintre materii. Doar un elev din o sută reuşeste asta. Roxana vrea să facă facultatea dincolo de Ocean.

O româncă, printre cei mai deştepţi elevi din lume

Roxana şi-a dorit dintotdeauna să studieze la cele mai mari universităţi din lume şi pentru asta a ştiut că trebuie să muncească în plus faţă de colegii ei. Strădania fetei s-a tradus în ore de studiu neîntrerupt.

„Am lucrat individual, în vacanţa de iarnă, în special, foarte mult,” povesteşte Roxana Vătămanu, elevă la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa.

„Munca ei a fost din ce în ce mai mare pentru matematică, volumul de muncă a fost enorm pentru ea. În afară de orele de curs propriu zis, care sunt 5 la număr, mai aveam încă 4 de pregătire săptămânal cu ea, iar ea acasă lucrează cel puţin 7-8 ore/zi,” spune Mihai Bogdan, profesor de matematică.

Pentru a studia în SUA, Roxana a trebuit să treacă mai întâi de examenul SAT, echivalentul american al Bacalaureatului. Pentru că exerciţiile sunt diferite faţă de cele din programa românească, eleva a trebuit să se pregătească special timp de o lună pentru acest test.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-romanca-printre-cei-mai-destepti-elevi-din-lume-15081081
15081081
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.