O reţea socială condusă de o româncă absolventă de Stanford a obţinut o finanţare de 1,5 milioane de dolari

Postat la 20 decembrie 2013 1251 afişări

Knotch, un start-up cu sediul în San Fran­cisco (SUA), care a dezvoltat o reţea socială „pentru opinii“ şi care este condusă de românca Anda Gansca, a obţinut o finanţare de 1,5 mil. $ de la mai mulţi investitori bine cotaţi din Silicon Valley, scrie New York Times. Com­pa­nia a fost fondată în februarie 2012 de Stepha­nie Volftsun şi de Anda Gansca, o româncă originară din Cluj, care a absolvit în 2011 economie şi relaţii internaţionale la Stanford.

O reţea socială condusă de o româncă absolventă de Stanford a obţinut o finanţare de 1,5 milioane de dolari

Aplicaţia pentru smartphone-uri a companiei, care le permite utilizatorilor să-şi exprime opiniile despre diferite subiecte printr-o metodă care nu lasă niciun dubiu asupra felului în care gândesc despre anumite teme - prin culori - „a intrigat un număr de investitori importanţi din Silicon Valley“, astrăgând astfel finanţarea de 1,5 mil. $, scrie publicaţia americană. În prezent compania are câteva zeci de mii de utilizatori pentru aplicaţie.

Runda de finanţare a fost condusă de Michael şi Xochi Birch - fondatorii reţelei sociale, contribuţii fiind înregistrate şi de la Avadis Tevanian (fost expert în tehnologie la Apple), Lars Rasmussen (inginer la Facebook care a contribuit la dezvoltarea Google Maps când lucra pentru motorul de căutare) şi fondurile de investiţii Greylock şi Lightspeed.

Aplicaţia dezvoltată de companie este un „termometru“ pentru sentimente, potrivit Andei Gansca. Ea a povestit pentru New York Times că ideea dezvoltării aplicaţiei i-a venit atunci când studia la Stanford. Datele furnizate de Knotch sunt mai de încredere decât rezultatul obţinut prin analizarea datelor ne­struc­turate de pe alte reţele sociale, spune fostul angajat al Apple Avadis Tevanian.

Cititi mai multe pe ZF Corporate

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Anda Gansca,
tehnologie,
it,
stanford,
finantare
/actualitate/o-retea-sociala-condusa-de-o-romanca-absolventa-de-stanford-a-obtinut-o-finantare-de-1-5-milioane-de-dolari-11800104
11800104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.