Cum vor schimba lumea reţelele de socializare în 2014

Autor: Oana Netbai Postat la 19 decembrie 2013 408 afişări

Domeniul social media a evoluat atât de mult în anul 2013, încât este dificil să ne imaginăm ce se va întâmpla în 2014. Specialiştii în platforme de socializare au analizat fenomenul şi au făcut câteva predicţii pentru următorul an. Mai mult decât atât, ei au ilustrat şi modul în care reţelele de socializare vor influenţa sferal de business.

Cum vor schimba lumea reţelele de socializare în 2014

Iată vare sunt predicţiile pentru 2014, conform Business Insider:

1. Imaginile vor ocupa un loc secundar în social media

Clipurile video vor spune o poveste mult mai convingătoare decât imaginile. Astfel, utilizatorii vor renunţa să mai publice o multitudine de fotografii şi vor alege să împărtăşească cu prietenii mai mult conţinut video.

2. Companiile vor alerga după cât mai mulţi fani pe reţelele de socializare

Fanii din social media o să constituie baza de date a companiilor. În acelaşi timp, fanii vor juca şi rolul agenţilor de promovare. Ei vor face marketing pentru companiile pe care le preferă.

3. Google + o să se dezvolte şi o să domine piaţa

Reţeaua Google + are lunar 300 de milioane de utilizatori activi. Tendinţele arată că în 2014 numărul lor va creşte substanţial şi că platforma se va impune pe piaţa social media. Companiile o să se orienteze şi spre această reţea, dar nu vor renunţa la Facebook sau Twitter.

4. Atenţia companiilor se va concentra asupra contextului

În goana lor după publicitate şi dupa o strategie de marketing cât mai eficientă, companiile s-au bazat doar pe conţinutul de pe reţelele de socializare. 2014 este anul în care orice conţinut trebuie încadrat într-un context relevant pentru clienţii acelor companii.

5. Companiile vor alege publicitatea plătită

Publicitatea plătită va trebui să ajungă o parte esenţială a strategiilor sociale pe care le vor efectua marile firme. Asta dacă doresc să le fie vizualizat conţinutul şi să aibă un număr cât mai mare de fani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retele sociale,
mediere,
business,
predictii,
companii
/actualitate/cum-vor-schimba-lumea-retelele-de-socializare-in-2014-11794526
11794526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.