BCR a concediat 1.200 de angajaţi full time şi a angajat part-time 400 de tineri

Autor: Raluca Ghinea Postat la 19 decembrie 2013 66 afişări

Banca Comercială Română (BCR) a concediat anul acesta 1.200 de salariaţi cu normă întreagă pe segmentul de retail banking şi a angajat 400 de persoane cu jumătate de normă, pe o nouă structură de organizare, eficienţa personalului crescând asfel cu 30-50% faţă de anul trecut.

BCR a concediat 1.200 de angajaţi full time şi a angajat part-time 400 de tineri

"Pe retail avem minus 1.000 de persoane în această perioadă, dar am introdus şi conceptul de part-time în bancă, 400 de persoane au intrat în bancă cu program part-time. Dintre aceştia, doar un număr foarte mic se regăsesc din cei care au plecat, pentru că mulţi au optat pentru program full-time, în general au fost intrări noi", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Dana Demetrian, director reţea retail BCR.

Ea a arătat că procesul de reorganizare a personalului s-a realizat într-o perioadă de şase luni, fără efecte negative asupra profitabilităţii băncii, iar eficienţa s-a îmbunătăţit cu 30-50%, în funcţie de segmentul de produse.

Angajaţii part-time câştigă cât un consilier, raportat la norma de muncă.

"Ne aşteptăm să ajungem la 20-30% eficienţă într-un an normal, anul viitor se va simţi efectul cel mai bine, după ce reorganizăm şi unităţile. (...) Nu am reorganizat BCR pentru că cineva ne-a solicitat acest lucru, ci pentru că piaţa cere să faci reorganizare periodic", a mai spus Demetrian.

Costurile reorganizării au fost prevăzute în bugetul băncii, iar estimările nu au fost depăşite, nici măcar atinse, potrivit directorului BCR.

Pentru anul următor, banca are un program de training şi de certificare structurat pentru tot personalul care vizează segmentul de retail.

În ceea ce priveşte creditarea, BCR vizează să aibă o cotă de piaţă de minim 20% pentru creditele nou acordate, atât garantate, cât şi negarantate.

"Vrem să creştem portofoliul pe ambele segmente, credite garantate şi negarantate, obiectivul nostru este să atingem o cotă de 24%. Va fi dificil să creştem portofoliul întrucât există o presiune încă pe partea de credite de consum din cauza reducerii tot mai mult a perioadei de creditare, limitată de reglementările BNR", a afirmat Andrew Gerber, directorul managementului produselor retail din BCR.

Banca va continua să pună accentul pe creditarea în moneda naţională, dar are în vedere şi încurajarea economisirii.

În ceea ce priveşte costurile creditării în lei, Gerber a arătat că dobânzile vor scădea în condiţiile reducerii cotaţiei Robor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR,
RESTRUCTURARE,
concedieri
/actualitate/bcr-a-concediat-1-200-de-angajati-full-time-si-a-angajat-part-time-400-de-tineri-11796898
11796898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.