O publicaţie din Ungaria critică aspru România: Tentaculele mafiei gunoaielor ajung până la politicieni

Postat la 23 august 2021 47 afişări

O publicaţie din Ungaria critică aspru România: Tentaculele mafiei gunoaielor ajung până la politicieni

Autorităţile române nu îndrăznesc să estimeze câte sute de tone de gunoi ajung zilnic cu camioane, şlepuri, vapoare, care sunt apoi aruncate în locuri neautorizate. Corupţia gunoiului a implicat în reţea politicieni, instituţii şi nici măcar nu există contramăsuri reale, arată o publicaţie maghiară.

Publicaţia maghiară 24.hu notează că Ministerul Mediului este împânzit de corupţie, dând exemplul directorul Direcţiei Schimbări Climatice şi Dezvoltare Durabilă din Ministerul Mediului din cadrul instituţiei, Florin Alecu, la domiciliul căruia procurorii au efectuat percheziţii, iar acuzaţia este reciclarea fictivă a 38.000 de tone de deşeuri.

De asemenea, sursa citată notează că importurile ilegale de gunoi apar zilnic în informaţiile poliţiei judeţene, iar loturile ajung în ţară pe camioane, bărci şi şlepuri.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
critici,
gunoaie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.