O primărie din Teleorman vrea să cumpere CONTAINERE în care să mute oameni din locuinţe sociale

Postat la 23 noiembrie 2018 146 afişări

Primăria Alexandria vrea să cumpere 65 de containere în care să mute oamenii care locuiesc în cartierul ”B-uri”, situat lângă sediul Poliţiei Alexandria, în condiţiile în care blocuri sociale din acel cartier au fost incluse în categoria clădirilor de mare risc seismic.

O primărie din Teleorman vrea să cumpere CONTAINERE în care să mute oameni din locuinţe sociale

Municipalitatea din Alexandria vrea să mute locatarii din cartierul ”B-uri” la marginea oraşului, lângă cimitir, în contaienere. Există şi o licitaţie pe tema achiziţiei acestor containere, 35 de tip apartament şi 30 de tip garsonieră.

 

În imediata apropiere a Poliţiei Municipiului Alexandria se ridică unul dintre cele mai rău famate cartiere ale reşedinţei de judeţ. Este vorba despre cartierul ”B-uri”, unde locuiesc, în general, cazurile sociale şi o parte a romilor săraci din oraş. Cu mai multe luni în urmă, o parte dintre blocurile sociale din acel cartier au fost incluse în categoria clădirilor de mare risc seismic, aşa că municipalitatea intenţionează să le demoleze şi să îi mute pe actualii locatari la ieşirea din oraş.

 

În iunie, Guvernul acorda oraşului Alexandria din fondul de rezervă aproape 4 milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare spaţii sociale temporare pentru situaţii de urgenţă sub forma unor module-containere“. Reacţia locatarilor din cartierul ”B-uri” nu a fost nici pe departe una bună, pentru că au primit acţiunea ca pe o formă de discriminare.

 

Margareta, una dintre cele mai nemulţumite de măsură, susţinea că mutarea nu este nici pe departe în regulă.

 

„În primul rând, eu am investit în acest apartament. Nu muncesc, dar soţul meu lucrează pe taxi şi am băgat bani în apartament. Am trei copii de dus la şcoală. Dacă ne mută de aici, eu nu ştiu cum îi mai duc. Şi de ce să ne mute la marginea oraşului. Nu fac ură de rasă dacă ne izolează acolo? Ei zic că e clădirea… că e risc seismic, dar am aflat că un om de afaceri a cumpărat locul şi vrea să îşi extindă afacerea aici. Dar va ieşi scandal…”, declara femeia.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mutare,
cumparare,
oameni,
primarie,
locuinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.