O peşteră cu copii decapitaţi, descoperită de arheologi în Scoţia

Postat la 16 septembrie 2015 3365 afişări

Arheologii au făcut o descoperire inedită în Scoţia, informează publicaţia britanică Daily Mail.

Capete aparţinând unor copii preistorici au fost găsite pe domeniile deţinute de şcoala Gordonstoun, unde au învăţat atât Prinţul Charles al Marii Britanii, cât şi alţi 5 copii şi nepoţi ai Reginei Elizabeth a II-a.

Potrivit arheologilor, peştera ar fi fost folosită în Epoca Bronzului de către clanurile scoţiene pentru a depozita corpurile celor morţi. Arheologii au mai menţionat că, ulterior, aceeşi peşteră a început să fie folosită pentru execuţii.

Ian Armit, profesor la catedra de Arheologie a Universităţii Bradford, a declarat că peştera a fost, de asemenea, folosită pentru ritualuri funerare complexe, printre care şi unele care presupun dezmembrări şi decapitări.

"Peşterile sunt un loc de tranzit, fac trecerea de la lumină la întuneric, toate aceste lucruri simbolizând tranziţa viaţă - moarte. De-a lungul istoriei, erau adesea folosite în ritualuri funerare. Expunerea capetelor tăiate era, de asemenea, un ritual comun în preistorie", a spus Armit, citat de Daily Mail. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arheologi,
descoperire,
scotia
/actualitate/o-pestera-cu-copii-decapitati-descoperita-de-arheologi-in-scotia-14714401
14714401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.