O nouă victimă a Brexitului. O companie auto gigant îşi ÎNCHIDE fabrica din Anglia şi concediază 3.500 de angajaţi

Autor: Ioana Matei Postat la 19 februarie 2019 14513 afişări

O nouă victimă a Brexitului. O companie auto gigant îşi ÎNCHIDE fabrica din Anglia şi concediază 3.500 de angajaţi

Honda îşi va închide singura fabrică din Marea Britanie în 2021, potrivit unui anunţ făcut de reprezentanţii companiei, citaţi de Reuters. Ca urmare a acestui anunţ, 3.500 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă.

Anunţul firmei japoneze vine cu o săptămână înainte de Brexit. Reprezentanţii Honda au declarat însă că mişcarea nu are legătură cu Brexitul şi că trebuie să îşi concentreze activitatea pe regiunile în care îşi vinde majoritatea maşinilor, după ce s-a confruntat cu dificultăţi în Europa.

Honda este cel de-al patrulea producător de autovehicule din Anglia, cu o producţie de 160.000 de maşini. „Decizia nu a fost influenţată de Brexit. Trebuie să luăm în calcul creşterea numărului de vehicule electrice şi ritmurile diferite în care vor fi adoptate acestea de către America de Nord şi Europa” a spus CEO-ul Honda, Takahiro Hachigo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
companie,
inchidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.