O nouă judecătorie îşi suspendă activitatea timp de 4 zile

Postat la 26 februarie 2019 29 afişări

Judecătoria Târgovişte îşi suspendă activitatea timp de patru zile, începând de marţi, ca formă de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

O nouă judecătorie îşi suspendă activitatea timp de 4 zile

Magistraţii Judecătoriei Târgovişte au decis să se alăture colegilor din ţară şi au hotărât, în cadrul Adunării Generale, suspendarea activităţii instanţei, începând de marţi până vineri.

Potrivit unui comunicat de presă al Judecătoriei Târgovişte, magistraţii instanţei, “prin vot deschis, liber exprimat, cu majoritate”, au decis ca în perioada 26 februarie - 1 martie 2019 inclusiv activitatea de judecată să fie suspendată.

 

Dosarele care au termen de judecată în această perioadă sunt amânate, cu excepţia celor care au caracter urgent, cum ar fi ordin de protecţie, ordonanţă preşedinţială, cereri de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauze privind inculpaţi faţă de care există sau se solicită luarea/prelungirea/menţinerea unor măsuri preventive din cadrul camerei preliminare şi a fondului.

 

Activitatea mai multor parchete din oraşe precum Piteşti, Constanţa şi Timişoara a fost deja suspendată deja de luni, pentru câteva zile, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei, fără ca magistraţii că fie consultaţi.

 

Luni seara, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul va abroga articolul 54 din OUG pe legile justiţiei, care permitea judecătorilor să devină şefi de parchete şi care muta avizul pe numirile procurorilor de rang înalt de la Secţia pentru Procurori a Consiliului la plenul CSM.

 

Magistraţii din Capitală, dar şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitate,
judecatorie,
suspendare,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.