O nouă asociere în Transilvania: După Alianţa Vestului, va fi lansată şi Provincia Transilvania de Nord. Ce este noua asociere

Postat la 12 decembrie 2018 206 afişări

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iniţiatorul ideii, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că „Provincia Transilvania de Nord” nu va fi o replică la Alianţa Vestului, nefiind un proiect cu tentă politică.

O nouă asociere în Transilvania: După Alianţa Vestului, va fi lansată şi Provincia Transilvania de Nord. Ce este noua asociere

”Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe.

 

 Scopul este consolidarea statului romîn prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanţă doar la nivel regional sau naţional, ci să construim ceva bun şi pentru Europa şi să sprijim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate şi echilibru”, a spus Cherecheş.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transilvania,
asociere,
provincie,
alianta,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.