O misiune a FMI va efectua o vizită în Moldova în perioada 31 octombrie - 11 noiembrie

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 octombrie 2022 32 afişări

O misiune a Fondului Monetar Internaţional va vizita Republica Moldova în perioada 31 octombrie - 11 noiembrie pentru a discuta despre bugetul ţării pentru 2023, implementarea angajamentelor existente şi riscurile economice cu care se confruntă ţara, a anunţat Fondul, conform Bloomberg.

O misiune a FMI va efectua o vizită în Moldova în perioada 31 octombrie - 11 noiembrie

FMI a anunţat luna trecută un împrumut de 27 de milioane de dolari pentru a ajuta Moldova să facă faţă impactului războiului din Ucraina vecină şi creşterii preţurilor la alimente şi energie.

Această sumă face parte dintr-un pachet mai mare de 800 de milioane de dolari, convenit în luna mai, legat de îmbunătăţirea guvernanţei fiscale a Republicii Moldova, de punerea în aplicare a reformelor anticorupţie şi de alte măsuri.

FMI a declarat în septembrie că, în ciuda impactului invaziei Rusiei în Ucraina şi a costurilor în creştere care vor continua să vadă economia moldovenească stagnând pe termen scurt, guvernul pro-occidental a făcut progrese în ceea ce priveşte reformele.

Moldova se aşteaptă la o creştere economică zero în acest an şi la o inflaţie de aproape 30%. Anul trecut, economia a crescut cu aproape 14%.

În iunie, Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
fmi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.