O lovitură de miliarde: Mai multe ceasuri de lux evaluate la peste 1,3 miliarde de dolari au dispărut în urma unei avalanşe de furturi

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 august 2023 161 afişări

O lovitură de miliarde: Mai multe ceasuri de lux evaluate la peste 1,3 miliarde de dolari au dispărut în urma unei avalanşe de furturi

Ceasuri de lux în valoare de peste 1 miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) au fost raportate ca fiind furate sau dispărute, iar anul trecut s-a înregistrat o creştere a numărului de furturi, scrie Bloomberg.

Aproximativ 80.000 de ceasuri au fost înregistrate ca fiind furate sau dispărute la The Watch Register, o companie care ajută proprietarii, casele de licitaţii şi comercianţii să identifice ceasurile furate în schimbul unei taxe.

Aproximativ 6.815 ceasuri au fost adăugate pe listă anul trecut, ceea ce reprezintă o creştere de 60% faţă de perioada precedentă de 12 luni, a declarat luni compania.

Poliţia din Londra a lansat anul trecut o operaţiune pentru a aborda această problemă după ce numărul jafurilor cu cuţitul a crescut cu 60% între lunile mai şi iunie. La Paris, un grup operativ al poliţiei dedicat stopării furturilor de ceasuri de lux a ajuns la 30 de agenţi, potrivit Bloomberg News, anul trecut.

Rolex este marca cea mai vizată în baza de date a The Watch Register, reprezentând 44% din ceasuri, urmată de Omega şi Breitling. Compania compilează date de peste 30 de ani.

„Valoarea considerabilă şi prestigiul acestor ceasuri de lux continuă să atragă atenţia reţelelor criminale sofisticate şi internaţionale, făcându-le o ţintă principală pentru furturi”, a declarat Katya Hills, directorul general al The Watch Register, într-un comunicat.

Unele branduri au luat măsuri radicale pentru a aborda problema. Audemars Piguet, producătorul modelului Royal Oak, a declarat în aprilie că va oferi înlocuirea ceasurilor furate ale clienţilor ca parte a unui nou program de servicii care se va desfăşura timp de doi ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.