O furtună neobişnuită, asemănătoare uraganelor, este pe cale să lovească Europa

Postat la 28 septembrie 2018 200 afişări

O furtună puternică şi neobişnuită este pe cale să lovească estul Mării Mediterane în acest sfârşit de săptămână, furtuna hibridă, denumită "Medicane", are caracteristici similare cu uraganele şi taifunele, informează CNN.

O furtună neobişnuită, asemănătoare uraganelor, este pe cale să lovească Europa

Potrivit unui studiu publicat în 2011, doar aproximativ două astfel de fenomene apar pe an. Aceste furtuni puternice au loc de obicei în lunile septembrie şi octombrie, când temperaturile la suprafaţa apei din Marea Mediterană sunt încă destul de calde, deşi pot apărea în orice moment al anului.

Furtuna a provocat inundaţii în Tunisia şi Libia în ultimele zile, înainte de a se deplasa spre nord de Marea Mediterană spre Europa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furtuna,
lovire,
europa,
cnn,
denumire,
hibrid,
weekend,
fenomene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.