O firmă din San Francisco vrea să scoată ouăle de pe piaţă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 februarie 2014 344 afişări

Hampton Creek, o companie din San Francisco, dezvoltă produse care să înlocuiască ouăle tradiţionale. Produsul este obţinut din plante şi are un gust asemănător, iar costurile sunt mult reduse.

O firmă din San Francisco vrea să scoată ouăle de pe piaţă

"Avantajul este costul de producţie, iar noi suntem cu 48% mai eficienţi decât producătorii obişnuiţi. Preţul de vânzare pentru ouă provine din hrana găinilor. Singurul mod prin care fermierii ar putea să concureze cu preţurile noastre ar fi să găsească o metodă de a nu a mai hrăni găinile", a spus Josh Tetrick, CEO al Hampton Creek, relatează Businessinsider.com.

Antreprenorul american a obţinut de curând a doua rundă de finanţare, în valoare de 23 milioane de dolari, de la fondul chinez de investiţii Horizon Ventures. El a spus că a primit numeroase oferte, însă a ales un fond din China pentru că vrea să profite de relaţiile pe care investitorii le au în Asia; China, spre exemplu, asigură 38% din producţia de ouă la nivel mondial.

Cel mai bine vândut produs al companiei este maioneza bazată pe înlocuitorul de ouă. Aceasta este deja comercializată în mai multe magazine, iar o unele dintre cele mai mari lanţuri de fast-food şi-au anunţat deja intenţia de a o folosi în prepararea sandwich-urilor.

Departamentul de Research & Development al Hampton Creek lucrează momentan la testarea unui nou produs care să ia locul omletei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-firma-din-san-francisco-vrea-sa-scoata-ouale-de-pe-piata-12105013
12105013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.