O familie din Baia Mare face 50 de milioane de euro din preparate din carne fără să treacă prin supermarketuri

Postat la 01 iunie 2017 5787 afişări

Familia Lazăr din Baia Mare, care pro­­duce în sistem integrat pre­pa­rate din carne marca Ferma Zoo­tehnică, a ajuns la vânzări totale de 50 mil. euro anul trecut, la 23 de ani de la înfiinţare.

O familie din Baia Mare face 50 de milioane de euro din preparate din carne fără să treacă prin supermarketuri

„Am încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 50 milioane de euro la ni­ve­lul gru­pului, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, datorită creşterii efec­­­ti­vului de animale“, a declarat pen­tru ZF Florin Lăzăr, directorul general al com­paniei Ferma Zooteh­ni­că, socie­ta­te care are o contribuţie de peste 60% la formarea cifrei de afaceri a grupului. Producătorul maramureşean lu­crea­­ză circa 700 de hectare de teren şi de­ţi­ne un efectiv de 2.000 de vaci, 5.000-7.000 de porci pe serie şi 1.000 de oi, animale care sunt sacrificate în aba­to­rul propriu. Materia prima rezultată este prelucrată în propriile unităţi de pro­cesare a cărnii, iar vânzarea prepa­ra­telor din carne se face prin propriile ma­gazine, sărind supermarketurile.

„Avem 25 de magazine în Baia Mare şi în împrejurimi, practic pe o rază de 100 de kilometri de la punctul de lucru, iar în următoarele 2-3 luni vrem să mai deschidem un minimar­ket în oraşul Şomcuta Mare situat la 30 de kilometri de Baia Mare“, a spus el.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.