O creatoare de modă a prezentat la CES o rochie din fibre optice care îşi schimbă culoarea la cerere

Autor: Teodora Nicolau Postat la 09 ianuarie 2014 122 afişări

O rochie dintr-un material textil care conţine fibre optice, datorită cărora îşi schimbă culoarea la cerere, a fost realizată de creatoarea de modă londoneză Amy Rainbow Winter şi prezentată la Salonul de electronică CES, desfăşurat între 7 - 10 ianuarie, în Las Vegas, conform AFP.

O creatoare de modă a prezentat la CES o rochie din fibre optice care îşi schimbă culoarea la cerere

Rochia, care îmbină moda cu tehnologia, emite lumină albastră, dar culoarea se poate schimba în funcţie de preferinţe, atingând cu vârful degetului senzorii integraţi în mânecă.

"Dacă aveţi chef de culoarea violet, rochia va fi violet. Dacă preferaţi roşul, veţi avea culoarea roşie", a spus Amy Rainbow Winter.

Creatoarea de modă colaborează cu experţi în tehnologie pentru a obţine materialele necesare obiectelor de îmbrăcăminte pe care le creează - unele dintre ele fiind sensibile la sunete, iar altele, la soare sau apă.

Altă rochie prezentată la Salonul CES conţine senzori de mişcare, iar culoarea sa se schimbă când persoana care o poartă începe să sară.

"Dacă o persoană are ochelari Google, poate purta, de asemenea, o pereche de pantaloni din fibră optică", a adăugat creatoarea londoneză, precizând că nu produce rochii în serie.

"Este vorba despre piese de expoziţie. Dar, dacă cineva are câteva milioane de dolari de cheltuit, poate să le cumpere", a spus Winter.

Creaţiile sale personalizate au fost deja folosite în videoclipuri şi reclame.

Fabricarea rochiilor din fibră optică ajunge la aproximativ 3.000 de dolari, dar preţul poate creşte în funcţie de design.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROCHIE,
FIBRE OPTICE,
/actualitate/o-creatoare-de-moda-a-prezentat-la-ces-o-rochie-din-fibre-optice-care-isi-schimba-culoarea-la-cerere-11875904
11875904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.