O boală care a provocat milioane de morţi în Evul Mediu, găsită la o pisică din Oregon

Postat la 15 februarie 2024 50 afişări

O boală care a provocat milioane de morţi în Evul Mediu, găsită la o pisică din Oregon

Ciuma bubonică revine în actualitate cu un caz legat de o pisică din Oregon; persoana infectată a fost tratată în stadiile incipiente ale bolii.

Ciuma bubonică, care a provocat milioane de morţi în Evul Mediu, încă există, dar, din fericire, este uşor de identificat şi de combătut, aşa cum s-a întâmplat în Oregon în ultimele zile.

În localitatea Deschutes a fost diagnosticat un caz al acestei infecţii bacteriene foarte rare. Persoana infectată a fost tratată uşor şi rapid în stadiile incipiente ale bolii.

Potrivit celor relatate de CNN, lucrătorii sanitari care au intervenit sunt convinşi că infecţia a fost transmisă de pisică, care la rândul ei a contractat-o de la purici şi, prin urmare, „toate contactele apropiate atât ale persoanei, cât şi ale animalului de companie au fost contactate şi le-au fost furnizate medicamentele necesare pentru prevenirea bolii”.

Dr. Dan Barouch, directorul Centrului pentru Virologie şi Cercetare a Vaccinului de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess, explică modul în care ciuma bubonică încă există: „Motivul pentru care nu a fost eliminată în totalitate este pentru că există un rezervor animal. Bacteriile pot infecta animalele şi, din moment ce nu putem vindeca toate animalele din natură, ele persistă şi pot provoca ocazional un număr mic de cazuri umane”.

Cazurile rare la om se datorează adesea muşcăturilor de insecte, cum ar fi puricii, care poartă bacteria, sau după contactul cu un animal infectat. În Statele Unite, ultimele şapte cazuri au fost înregistrate în zonele rurale din sud-vest şi nord-vest.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
oregon,
pisica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.