O asociere condusă de constructorul Viarom, deţinut de antreprenorul Marius Daniel Bădină, modernizează 6,5 km de drum judeţean din Braşov pentru 21,3 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 15 decembrie 2022 43 afişări

O asociere condusă de constructorul Viarom, deţinut de antreprenorul Marius Daniel Bădină, modernizează 6,5 km de drum judeţean din Braşov pentru 21,3 mil. lei

Compania de construcţii Viarom Construct, deţi­nu­tă de Marius Daniel Bădină, cu subcontractanţii Specialist Consulting SRL (pentru prestarea serviciilor de proiectare) şi Pegasus Engineering SRL (pentru serviciile de verificare proiect) au câştigat un contract de 21,3 mil. lei (4,3 mil. euro) cu CJ Braşov pentru proiectarea şi execuţia reabilitării drumului judeţean 106 B, pe traseul Vulcan-Holbav, în lungime de 6,5 km.

’’Intenţia noastră este să modernizăm acest drum, prin intermediul căruia să avem o mai bună conexiune a comunelor Vulcan şi Holbav cu zona metropolitană Braşov şi să reuşim o mai bună punere în valoare a potenţialului de dezvoltare turistică a zonei’’, a spus Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov, într-un comunicat de presă.

Contractul vizează furnizarea serviciilor de proiectare, verificare a proiectului şi asistenţă tehnică asigurată de proiectant şi verificator, precum şi execuţia reabilitării drumului judeţean 106 B. Termenul pentru implementarea contractului este de 18 luni, din care termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 6 luni, iar perioada prevăzută pentru execuţia lucrărilor este de 12 luni.

Compania Viarom Construct şi-a majorat cifra de afaceri cu 8,7% în 2021 faţă de anul precedent, ajungând la aproape 187,6 mil. lei (38,1 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania a realizat anul trecut un profit net de 6,1 mil. lei (1,2 mil. euro), în scădere cu 15,7% faţă de anul anterior, când Viarom Construct a avut un câştig net de 7,3 mil. lei (1,5 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 262 de angajaţi, cu 41 de oameni mai mult decât în anul precedent.

Din portofoliul companiei fac parte plat­forme industriale, lucrări de sistematizare, lucrări de întreţinere curente şi periodice pentru infrastructura judeţeană şi naţională, reabilitări şi modernizări de infrastructură rutieră urbană şi rurală. Viarom se ocupă şi de construirea de căi de comunicaţie (autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, artere urbane şi locale, căi ferate, linii de tramvai), reţele edilitare, precum şi execuţia de lucrări complexe de construcţii industriale, atât în mediul urban, cât şi rural, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

La începutul anului 2021, Viarom a câştigat un contract de 58,6 mil. lei (12 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Braşov pentru reabilitarea DJ 132 Rupea-Homorod-Mercheasa-Jimbor, limită judeţ Harghita. Drumul reprezintă o alternativă rutieră de legătură între judeţele Braşov şi Harghita. Şi în 2020 Viarom a încheiat mai multe contracte cu beneficiari publici şi privaţi, extinzându-şi portofoliul cu mai multe proiecte de infrastructură. Compania are agenţii în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brasov,
drum,
antreprenori,
asociere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.