O asociere condusă de bihorenii de la Drum Asfalt va construi varianta ocolitoare a municipiului Beiuş pentru 54,5 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 26 ianuarie 2023 77 afişări

O asociere condusă de bihorenii de la Drum Asfalt va construi varianta ocolitoare a municipiului Beiuş pentru 54,5 mil. euro

Drum Asfalt, o companie de cons­truc­ţii din Bihor deţinută de Floare Petroi, în asociere cu turcii de la Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, spaniolii de la Obras Publicas y Regadios şi timişoarenii de la OPR Asfalt vor construi varianta ocolitoare a municipiului Beiuş, judeţul Bihor, o investiţie de peste 269,4 mil. lei (54,5 mil. euro). Durata de execuţie a proiectului este, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

’’Din păcate, procedura de licitaţie s-a lungit foarte mult din cauza contestaţiilor, de la prima adjudecare din iunie până astăzi. Mă bucur că, în sfârşit, suntem în măsură să semnăm contractul. Ne propunem ca la sfârşitul săptămânii viitoare să semnăm contractul cu asocierea câştigătoare, iar după ce aceasta constituie garanţia de participare, să dăm ordinul de începere a lucrărilor, cel mai târziu la jumătatea lunii februarie’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Şoseaua va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014-2020, prin parteneriatul cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Compania Drum Asfalt, liderul asocierii ce va construi centura municipiului Beiuş, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 170,5 mil. lei, un profit net de 5,8 mil. lei şi un număr mediu de 80 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Drum Asfalt, în asociere cu orădenii de la Trameco, au mai câştigat anul trecut licitaţia pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Aleşd, o investiţie de 74,8 mil. lei (peste 15 mil. euro), fără TVA. Compania este deţinută de Floare Petroi, un antreprenor care mai deţine şi firma Lemn Hyl, activă în exploatarea forestieră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asfalt,
asociere,
bihor,
beius,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.