O arhitectă din România de 28 de ani, studentă la Oxford, se ocupă de modernizarea a peste 500 de clădiri ale universităţii

Postat la 13 mai 2016 396 afişări

O arhitectă din România de 28 de ani, studentă la Oxford, se ocupă de modernizarea a peste 500 de clădiri ale universităţii

Irina Mot, o arhitecta din Romania, in varsta de 28 de ani, dar si masterand bursier la Universitatea Oxford se ocupa de mentenanta si modernizarea a peste 500 de cladiri.

Irina a facut parte dintr-un proiect inovator, construirea primei case solare din Romania, iar apoi a ajuns la studii in Anglia, la Oxford, unde a obtinut singura bursa integrala oferita pentru masterul pe care si l-a ales, informeaza Viitorul Romaniei.

“In gimnaziu am participat la olimpiade nationale de fizica si matematica. Am avut noroc de profesori care m-au indrumat si m-au facut sa indragesc aceste doua materii. Sunt anumite persoane care prin simpla lor prezenta iti cresc motivatia si interesul fata de materia pe care o predau”, a povestit Irina pentru sursa citata.

In anul cinci de facultate, Irina a intrat in proiectul ”Prispa”, care viza construirea unei case alimentata doar cu energie solara.

Dupa ce si-a finalizat studiile in Romania, a plecat la Oxford, unde a obtinut o bursa integrala: “Voiam sa studiez la aceasta universitate pentru imaginea pe care o are Oxfordul. Era pentru mine si inca este locul in care trebuie sa ajungi daca vrei sa te simti implinit din punct de vedere educational”.

La Oxford, tanara arhitecta a aplicat la un internship, iar apoi a fost cooptata in departamentul de care se ocupa de mentenanta si intretinerea cladirilor care apartin Universitatii Oxford. Irina si colegii ei se ocupa de peste 500 de cladiri din complexul Oxford.

”Imi place la nebunie ce fac, ti se da o responsabilitate foarte mare, care la inceput te ameteste, dar te si mobilizeaza. Am inceput cu cateva proiecte micute, iar acum lucrez la 11 proiecte in paralel”, a mai spus Irina Mot.

Cititi mai multe pe www.monitorul.com.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-arhitecta-din-romania-de-28-de-ani-studenta-la-oxford-se-ocupa-de-modernizarea-a-peste-500-de-cladiri-ale-universitatii-15318236
15318236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.