O altfel de tabără: 30 de tineri au învăţat la Sibiu cum să îşi construiască o afacere de succes

Postat la 31 iulie 2019 254 afişări

Bancheri de investiţii au predat pentru 7 zile la scoala de vara YLC Finance, organizată de asociaţia Young Leaders Club, Varyafin si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

O altfel de tabără: 30 de tineri au învăţat la Sibiu cum să îşi construiască o afacere de succes

În perioada 21 – 28 iulie, a avut loc la Sibiu cea de a 12-a ediţie a Şcolii de vară Achieving growth in uncertain times - challenges for the future, organizată de Young Leaders Club în parteneriat cu VaryaFin şi Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe parcursul a 8 zile, cei 30 de tineri, selectati din peste 450 de aplicanţi, au învăţat despre cum funcţionează economia globală dar şi despre cum să gestioneze o afacere de succes, totul prin intermediul unor jocuri de finanţe şi business, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii asociaţiei. Împărţiţi în echipe, participanţii au avut de rezolvat diverse provocări în aceste jocuri, începând cu jocul de fuziuni şi achiziţii în care au concurat pentru achiziţia unei mari companii producătoare de automobile şi continuând cu jocul de trading în care fiecare echipă a reprezentat trezoreria unei bănci, concurând pe diverse pieţe interbancare. La finalul programului, participanţii, împărţiţi în trei echipe, au simulat un joc antreprenorial în care au realizat un plan de afaceri, au gasit investiţie pentru compania lor si au realizat propriile produse, pe care le-au vandut în campusul ULBS.

Printre speakerii de la aceasta ediţie se numără pe Doru Gavrilă – Head of Trading la Raiffeisen,  Caius Rapanu – Senior Equity Analyst la Erste Group, Florin Cioacă – CEO Traderion şi Alexandru Tudose – Preşedinte VaryaFin.

Ca şi în ediţiile precedente, la deschiderea şcolii de vară a participat şi Ambasadorul SUA, Domnul Hans Klemm.

Programul s-a bucurat în acest an de sprijinul Raiffeisen, Romgaz şi Transgaz.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.