O afacere românească de succes. Cum reuşesc doi fraţi din Piteşti să facă 50 mil. lei

Postat la 02 noiembrie 2017 601 afişări

Dan şi Ovidiu Ungureanu, doi fraţi ingineri din Piteşti, au raportat în 2016 afaceri de 50 mil. lei şi un profit de 1,8 mil. lei dintr-o reţea de peste 20 de benzinării partenere Rompetrol. Compania Pro Speranţa are circa 150 de angajaţi şi şi-a început activitatea prin montarea de instalaţii GPL pe autoturisme.

O afacere românească de succes. Cum reuşesc doi fraţi din Piteşti să facă 50 mil. lei

„Anul acesta am mai deschis o staţie, pe drumul spre Curtea de Argeş, şi suntem în continuare în dezvoltare“, spune Dan Ungureanu, unul dintre acţionarii companiei. El spune că GPL-ul, care se găseşte în staţiile adminis­trate de companie, este un combustibil tot mai căutat, ţinând cont că are preţuri la jumătate faţă de carburanţii clasici.

Un litru de GPL costă circa 2,4 lei, în condiţiile în care unul de benzină este 5,15 lei/litru, iar unul de motorină costă 5,21 lei/litru, potrivit datelor Rompetrol aferente staţiei Mihai Bravu. Anul trecut, Pro Speranţa a vândut aproape şapte milioane de litri de GPL, în vreme ce vânzările de benzină şi motorină sunt de 7,2 milioane de litri anual. Astfel, GPL-ul generează vânzări anuale de 16,8 milioane de lei, iar benzina şi motorina aduc în medie 37 de milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companie.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.