O adolescentă dintr-un orfelinat a fost vândută cu 200 de euro unui clan de căldărari, care a folosit-o drept sclavă

Postat la 30 ianuarie 2022 634 afişări

O adolescentă dintr-un orfelinat a fost vândută cu 200 de euro unui clan de căldărari, care a folosit-o drept sclavă

O adolescentă din judeţul Iaşi a fost vândută cu 200 de euro unui clan de căldărari, care a folosit-o drept sclavă şi care a obligat-o să se prostitueze.

Un bărbat – Valeriu Berescu, zis „Cioacă” – a fost condamnat la închisoare în acest caz, pentru trafic de minori.

„Instanţa îl condamnă pe inculpatul Valeriu Berescu la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Admite în parte acţiunile civile formulate de către persoanele vătămate şi îl obligă pe inculpatul Valeriu Berescu la plata către fiecare dintre acestea a unei sume de 15.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au stabilit judecătorii de la Tribunalul Iaşi, conform BZI.

Potrivit procurorilor, bărbatul a convins două fete – Cosmina, în vârstă de 14 ani, şi Delia, de 15 ani – să se prostitueze.

„În vara anului 2019, inculpatul a recrutat-o pe persoana vătămată minoră de 15 ani, profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate (pe fond de vârstă fragedă, educaţie precară, alienare familială, internări succesive în centre pentru minori, fără nicio sursă de venit) şi a primit-o în imobile închiriate pe raza municipiului Iaşi, unde a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituţiei până în luna februarie 2020, sumele de bani câştigate de victimă fiind însuşite în totalitate de către inculpat. În noiembrie 2019, el a recrutat-o pe persoana vătămată minoră de 14 ani, profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate, şi a primit-o în diverse locaţii închiriate, unde a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituţiei până în luna februarie 2020. Inculpatul a solicitat procedura recunoaşterii învinuirii, recunoscând săvârşirea faptelor”, au spus anchetatorii, în actul de acuzare trimis instanţei.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adolescent,
drept,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.