Numărul refugiaţilor sirieni depăşeşte două milioane de persoane

Postat la 03 septembrie 2013 29 afişări

Numărul refugiaţilor sirieni depăşeşte de acum două milioane, a anunţat, marţi, într-un comunicat Înaltul comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR), care aminteşte că în urmă cu un an numărul lor era de 230.671 de persoane.

Numărul refugiaţilor sirieni depăşeşte două milioane de persoane

 În urmă cu un an, numărul acestor refugiaţi în ţările vecine Siriei era de 230.671, iar 1,8 milioane de noi refugiaţi au ajuns în ultimele 12 luni, subliniază UNHCR.

"Siria a devenit marea tragedie a acestui secol, o calamitate nedemnă cu suferinţe şi deplasări de populaţie fără echivalent în istoria recentă", subliniază în acest comunicat Înaltul comisar ONU pentru refugiaţi Antonio Gutteres.

"Singura consolare este umanitatea şi fraternitatea de care dau dovadă ţările vecine, primind refugiaţi şi salvându-le viaţa", a adăugat Guterres.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/numarul-refugiatilor-sirieni-depaseste-doua-milioane-de-persoane-11288366
11288366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.