Numărul persoanelor refugiate din cauza conflictului din estul Ucrainei a ajuns la 1,6 milioane

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 februarie 2015 152 afişări

Aproximativ 1,6 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului separartist din estul Ucrainei, conform Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de site-ul agenţiei Tass.

"Ministerul ucrainean pentru Politici Sociale a anunţat că circa 980.000 de oameni şi-au părăsit casele şi s-au mutat în alte regiuni ale Ucrainei", precizează UNHCR.

"În plus, alţi aproximativ 600.000 de ucraineni s-au refugiat în state aflate în vecinătate, în principal în Rusia, Belarus, R.Moldova, Polonia, Ungaria şi România", adaugă agenţia ONU.

Peste 5.300 de oameni au murit, iar alte 12.000 de persoane au fost rănite de la începutul conflictului separatist din estul Ucrainei, în martie 2014, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CONFLICT,
REFUGIAŢI
/actualitate/numarul-persoanelor-refugiate-din-cauza-conflictului-din-estul-ucrainei-a-ajuns-la-1-6-milioane-13808153
13808153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.