Numarul internarilor in spitale va fi mai mic cu 10% din 2011

Postat la 29 decembrie 2010 11 afişări

Numarul internarilor in spitale va fi redus cu zece la suta incepand cu 2011, potrivit noului contract cadru privind acordarea asistentei medicale pentru urmatorii doi ani si a Planului National de Paturi elaborat de Ministerul Sanatatii (MS).

"Foarte important, in Contractul-cadru s-a prevazut reducerea cu zece la suta a internarilor in spitale si respectarea Planului National de Paturi", a precizat MS intr-un comunicat. Noul Contract-cadru mai prevede la capitolul asistenta medicala spitaliceasca o noutate. Este vorba despre faptul ca la contractarea serviciilor medicale spitalicesti, unu la suta din fondurile aprobate cu aceasta destinatie la nivelul Casei de asigurari sa se utilizeze pentru cazurile de comorbiditate si numarul de zile de ingrijiri acordate in cadrul sectiilor/compartimentelor de terapie intensiva, in conditiile stabilite prin norme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
bani,
fonduri,
spitale,
bolnavi,
internari
/actualitate/numarul-internarilor-in-spitale-va-fi-mai-mic-cu-10-din-2011-7852423
7852423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.