Numărul bugetarilor creşte tot mai mult. Un nou minister anunţă că angajează sute de oameni, mărindu-şi numărul de angajaţi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 februarie 2023 71 afişări

Numărul bugetarilor creşte tot mai mult. Un nou minister anunţă că angajează sute de oameni, mărindu-şi numărul de angajaţi

Numărul de posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului a crescut cu 202 posturi, de la 2.207 la 2.409, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens, a anunţat miercuri Ministerul Sportului.

„Prin adoptarea Hotărârii de Guvern de astăzi, devine posibilă operaţionalizarea direcţiilor judeţene, atât la nivelul Ministerului Sportului, cât şi la nivelul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, fiind majorat numărul maxim de posturi pentru direcţiile judeţene subordonate ambelor ministere”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.

Astfel, numărul de posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului a crescut cu 202 posturi, de la 2.207 posturi la 2.409 posturi.

Reprezentanţii ministerului susţin că suplimentarea a fost necesară pentru completarea numărului minim de posturi, în vederea asigurării funcţionalităţii direcţiilor judeţene de sport, respectiv a Direcţiei pentru Sport a Municipiului Bucureşti, cu scopul predării, pe bază de protocol, a posturilor aferente domeniului tineretului.

„Deşi, teoretic, numărul de posturi părea suficient, atât Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cât şi Ministerul Sportului se aflau, practic, în imposibilitatea constituirii structurilor subordonate cu încadrarea şi respectarea tuturor dispoziţiilor aplicabile pentru asigurarea funcţionalităţii optime a acestora. Ca urmare a faptului că numărul de posturi aprobat era mai mic decât minimul necesar, rezultau entităţi cu structură de personal deficitară, de exemplu fără responsabili pe audit sau achiziţii publice, ceea ce ar fi încălcat prevederile legale în vigoare şi ar fi putut atrage sancţionarea, ca urmare a verificărilor instituţiilor cu atribuţii de control. Grupul de lucru comun al celor două ministere a realizat în lunile septembrie şi octombrie o inventariere a situaţiei concrete a personalului real încadrat la nivelul teritoriului şi a posturilor existente. Pe baza acestei analize, au fost discutate atât posturile, cât şi încadrările fiecărei persoane la nivelul direcţiilor judeţene MFTES şi MS. S-a stabilit numărul de posturi necesar la nivelul structurilor subordonate ambelor ministere, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii, activitatea de audit şi, evident funcţionarea activităţii de specialitate”, mai arată reprezentanţii Ministerului Sportului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
posturi,
ministerul sportului,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.