„Nu s-a învăţat chiar nimic din tragica experienţă Colectiv?”. Semnal de alarmă faţă de prevenţia la incendiu în porturile din Constanţa

Postat la 17 iulie 2019 112 afişări

Confederaţia Cartel Alfa îi solicită ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să rezolve problema serviciilor de prevenire şi stingere a incendiilor din porturile din Constanţa – servicii care, potrivit sindicaliştilor, nu există în prezent. Ultimul contract în acest sens a expirat în ianuarie 2019.

„Nu s-a învăţat chiar nimic din tragica experienţă Colectiv?”. Semnal de alarmă faţă de prevenţia la incendiu în porturile din Constanţa

„Concret, la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa nu există în momentul de faţă un contract de operare pentru serviciile de prevenire şi stingere a incendiilor şi intervenţii în situaţii de urgenţă. Contractul cu firma Consal Trade SRL a expirat la sfârşitul lunii ianuarie 2019 şi de atunci aceste servicii nu sunt asigurate.

Considerăm că era datoria CN APM SA de a organiza procedurile de licitaţie în aşa fel încât să se asigure continuitatea acestor servicii, având în vedere că de ele depind atât siguranţa operatorilor din port, cât şi siguranţa întregului oraş şi a comunităţii invecinate. În plus, există şi un număr semnificativ de locuri de muncă pe care această situaţie le plasează într-o zonă de incertitudine”, se arată într-o scrisoare deschisă trimisă miercuri de Confederaţia Cartel Alfa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Astfel, „Cartel ALFA” solicită intervenţia pentru a urgenta restabilirea asigurării serviciului de prevenire şi stingere a incendiilor şi intervenţii în situaţii de urgenţă în Portul Constanţa. Sindicaliştii se întreabă dacă autorităţile au învaţat ceva din tragedia de la Colectiv.

„Având în vedere că este vorba despre un serviciu vital pentru siguranţă, care lipseşte de peste jumătate de an, riscurile sunt imense, iar într-o eventuală situaţie de urgenţă, cine îşi asumă consecinţele? Nu s-a învăţat chiar nimic din tragica experienţă <<Colectiv>>?

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
constanta,
incendiu,
porturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.