Economia britanică, în colaps. Lira sterlină a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Postat la 16 iulie 2019 675 afişări

Cu toate că a început anul în forţă, lira sterlină s-a prăbuşit, atingând în prezent cel mai scăzut nivel din 2017, din cauza pericolului unui Brexit fără acord.

Economia britanică, în colaps. Lira sterlină a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Moneda britanică a ajuns la cel mai slab nivel în raport cu dolarul, scăzând astăzi cu 0,8% până la 1,2418 dolari, cu un declin de 2,2% pe parcursul întregii luni, şi atins minimul ultimelor şase luni în faţa monedei euro, devalorizându-se faţă de aceasta cu 0,5 procente, deoarece negocierile de Brexit au fost tot mai ostile.

Lira pare să găsească tot mai puţini susţinători. George Saravelos, şeful cercetării monetare al Deutsche Bank AG, a declarat că moneda nu este suficient de ieftină, chiar şi după scăderea cu mai mult de 5% în ultimele săptămâni, şi că acum există o probabilitate de aproape 50% pentru un Brexit dur.

Întâlnirea negociatorilor Brexit-ului de săptămâna trecută a fost una dintre cele mai dificile din ultimii trei ani, potrivit oficialilor europeni, deoarece aceştia se pregatesc ca discuţiile să devină mai ostile sub următorul guvern britanic, următorul prim-ministru urmând să fie numit săptămâna următoare, scrie Bloomberg. Concurenţii Boris Johnson şi Jeremy Hunt au declarat că aşa-zisul plan de siguranţă pentru a evita fixarea unei frontiere cu Irlanda, considerat esenţial de Bruxelles, ar trebui să fie eliminat.

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
economie,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.