Nu ne mai daţi lecţii! Când noi construiam civilizaţia, voi trăiaţi prin păduri şi mâncaţi carne crudă!

Postat la 23 noiembrie 2018 68 afişări

Spre ultimii ani de domnie al lui Ion Iliescu, se pusese la Constanţa de-o trilaterală România-Bulgaria-Turcia. Microbuzul cu care ziariştii mergeau în coada coloanei oficiale avea 100 de km la ora, prin centru Constanţei - mai mult nu putea, pentru că-l împiedica un soft care oprea motorul maşinii.

Nu ne mai daţi lecţii! Când noi construiam civilizaţia, voi trăiaţi prin păduri şi mâncaţi carne crudă!

Ca şefii de stat să nu piardă şedinţa foto la marea trilaterală, iar telespectatorii să piardă, astfel, contactul cu realitatea oficială, şeful SPP de la Cotroceni mergea în faţa microbuzului, într-o maşină a poliţiei, şi îi ameninţa cu buzduganul scos pe geam pe şoferii tâmpiţi care îndrăzneau să mai mişte pe şosea: dă-te la o part, cretinule, idiotule, ah, vezi tu ce-ti fac când te prind, vai mămiţica ta!

 

Totul a fost mişto până spre ora nouă dimineaţa când, la chioşcuri, a apărut ziarul Adevărul. Articolul de fond: „Când noi construiam civilizaţia, ei trăiu prin păduri!” (este un citat aproximativ) Autorul citatului, Ion Iliescu.

 

Ion Iliescu, la o recepţie, cu o zi înainte, se dezlănţuise împotriva Occidentului care, spunea el, ar trebui să se târască pe coate şi genunchi în faţa Estului (era vreme în care România nu intrase în UE, iar UE cerea României reformă şi democraţie). Cu ce drept ne dispreţuiesc ei, de vreme ce noi suntem leagănul civilizaţiei timpurii?

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
paduri,
carne,
constanta,
turcia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.