NSA: Snowden nu a alertat în interior asupra programului de supraveghere al Agenţiei

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 13 septembrie 2014 50 afişări

NSA nu a găsit dovezi ale unor alerte interne pe care Edward Snowden să le fi lansat cu privire la un vast program de supraveghere al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate la nivel mondial, potrivit unor documente judiciare.

Directorul Arhivelor NSA David Sherman a declarat că Agenţia a lansat o "vastă" anchetă, în urma dezvăluirilor fostului consultant al NSA Edward Snowden.

NSA a adunat "e-mailurile trmise, primite şi şterse" de către Snowden, inclusiv pe cele "obţinute restaurând documentele salvate", a spus Sherman într-o declaraţie sub jurământ, vineri. "Ancheta nu a găsit niciun e-mail scris de către domnul Snowden în care acesta să fi contactat reprezentanţi ai Agenţiei pentru a le comunica îngrijorările sale cu privire la programele NSA", a declarat el.

Aceste declaraţii contrazic declaraţiile lui Snowden pentru postul NBC News, în mai, potrivit cărora şi-a exprimat îngrijorarea prin "canale interne". Fostul consultant al NSA a subliniat că i s-a spus să "înceteze să pună întrebări" înainte să decidă să treacă la dezvăluiri.

NSA a făcut această declaraţie ca răspuns la o solicitare a site-ului VICE News în baza legii privind accesul liber la informaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
NSA,
SNOWDEN
/actualitate/nsa-snowden-nu-a-alertat-in-interior-asupra-programului-de-supraveghere-al-agentiei-13262040
13262040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.