Dragnea, întrebat în ce alt stat din UE mai împart vicepremierii microbuze: În România, cu drag

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 12 septembrie 2014 45 afişări

Vicepremierul Liviu Dragnea, care a predat, vineri, zece microbuze şcolare primarilor din Bihor, a fost întrebat în ce alt stat din Uniunea Europeană premierii sau vicepremierii mai "împart" chei pentru microbuze, el răspunzând: "În România. Le împărţim cu drag!”.

Primarii din zece comune bihorene au fost convocaţi, vineri, la Prefectura Bihor, pentru a le fi predate microbuze şcolare pentru elevii şi preşcolarii din localităţile pe care le conduc.

Însoţit de prefectul de Bihor, Claudiu Pop, şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, care este şi preşedintele PSD Bihor, vicepremierul Liviu Dragnea a intrat în curtea interioară a CJ Bihor, unde microbuzele fuseseră parcate încă de joi seară, împărţind cheile autovehiculelor primarilor din Biharia, Borod, Borş, Diosig, Finiş, Gepiu, Lăzăreni, Săcădat, Sânnicolau Român şi Vârciorog.

Dintre cele zece comune, trei au primari UDMR, câte una este condusă de edili PNL, iar celelalte au primari PSD.

"Vreau să aveţi grijă cum mergeţi, pentru că transportaţi copii”, i-a spus Liviu Dragnea şoferului angajat de Primăria comunei Borş să conducă microbuzul şcolar.

"Vă place? Am auzit că ne certa un domn primar că dăm microbuze. Deci, vă folosesc microbuzele”, i-a mai spus el primarului comunei Borod, Sorin Sarca.

Întrebat în ce alt stat din Uniunea Europeană premierii sau vicepremierii mai merg prin ţară pentru a preda microbuze şcolare primarilor, Dragneaa răspuns: "În România. Le împărţim cu drag!”.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Liviu Dragnea a revenit asupra întrebării: "Am fost întrebat, după ce am dat cheile, în ce altă ţară europeană mai dau premierii şi vicepremierii chei pentru microbuze şcolare şi am răspuns. Vă spun că în România şi o facem cu drag, şi cred că abordarea corectă aceasta trebuie să fie, premierul şi vicepremierul nu trebuie să fie izolaţi într-un turn de fildeş, ci în cât mai multe ocazii trebuie să ia contact cu beneficiarii, cu primarii, cu preşedinţii de consilii judeţene, pentru că e important să se arate un mesaj puternic, cât de multă importanţă se dă educaţiei”.

De asemenea, Dragnea a spus că săptămâna viitoare, în şedinţă de Guvern, "concomitent cu modificarea legislaţiei”, vor fi aprobate finanţările pentru alte 700 de microbuze şcolare, "în special pentru zona urbană”, în condiţiile în care primăriile de municipii şi oraşe nu puteau primi asemenea vehicule.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, care este şi preşedintele PNL Bihor, i-a spus liderului local al UDMR, Alexandru Kiss, alături de care stătea: "Când am fost noi la guvernare şi am adus 107 ambulanţe în judeţ, nu ne-am gândit că se poate face propagandă din asta. Nu am plimbat pe aici nici maşinile, nici miniştrii”.

În judeţul Bihor au fost repartizate într-o prima etapă, între lunile iulie-septembrie, 17 microbuze şcolare, urmând ca într-o a doua etapă şi o a treia etapă să mai fie repartizate, potrivit vicepremierului, alte 32 microbuze, pentru tot atâtea comune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGNEA,
BIHOR,
MICROBUZE
/actualitate/dragnea-intrebat-in-ce-alt-stat-din-ue-mai-impart-vicepremierii-microbuze-in-romania-cu-drag-13257189
13257189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.