Noutăţi WhatsApp. Canalele de actualizare „debarcă”: buletinele de ştiri ajung în chat

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 iunie 2023 170 afişări

Noutăţi WhatsApp. Canalele de actualizare „debarcă”: buletinele de ştiri ajung în chat

Apar „canale" care vor permite organizaţiilor să comunice public cu un număr mare de abonaţi pe WhatsApp. Noua funcţie, prezentată în avanpremieră pentru Columbia şi Singapore, aduce în ferestrele de chat informaţii asemănătoare cu buletinele de ştiri.

Acestea vor apărea în noua secţiune Updates (Actualizări), separat de chat-urile private cu familia, prietenii şi comunităţile.

WhatsApp a oficializat Channels, iar Mark Zuckerberg a anunţat noua funcţie deocamdată pentru Columbia şi Singapore.

Ideea „canalelor” este de a permite companiilor şi administraţiilor publice să comunice rapid cu utilizatorii abonaţi, fie că este vorba de chestiuni urgente, fie că este vorba de actualizări privind activităţile şi evenimentele.

Channels aspiră să "devină cel mai sigur produs de mesagerie de difuzare disponibil, cu garanţiile solide de confidenţialitate pe care oamenii le aşteaptă de la WhatsApp", potrivit lui Mark Zuckerberg.

La fiecare 30 de zile, mesajele de pe un singur canal vor fi şterse, pentru a nu crea prea multă confuzie şi pentru a oferi un serviciu actualizat. Administratorii pot posta texte, imagini, videoclipuri şi chiar sondaje pentru toţi abonaţii.

"Bineînţeles, nucleul utilizării WhatsApp va continua să fie mesageria privată între prieteni, familie şi comunităţi, iar aceasta va fi întotdeauna prioritatea noastră", a adăugat compania.

"Crearea canalelor este un pas mare pe care utilizatorii noştri ne-au cerut să îl facem de ani de zile. Credem că a venit în sfârşit momentul să introducem un instrument de difuzare simplu, fiabil şi privat".

După Columbia şi Singapore, WhatsApp va pune la dispoziţie Channels şi în alte ţări în următoarele luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
whatsapp,
canale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.