Noul Parlament va avea mai mulţi membri decât are locuri în sala de plen. „Loserii“ din ARD să stea la balcoane, râde USL

Postat la 11 decembrie 2012 12 afişări

Calculele preliminare arată că viitorul Parlament va avea mai mulţi membri decât fotolii pe care să stea. Vor fi în jur de 550 de parlamentari faţă de 501 locuri câte are sala în care îşi desfăşoară şedinţele plenul reunit.

Asta pentru că USL a "ras totul", iar legea alegerii Senatului şi a Camerei "compensează" cu mandate partidele care au pierdut colegiile, dar au trecut de pragul parlamentar de 5%. Cum datele arată că USL a câştigat toate colegiile în 25 de judeţe (organizate în circumscripţii electorale) din cele 42 de circumscripţii electorale (59%) este nevoie de locuri suplimentare în Parlament pentru perdanţi. Premierul Victor Ponta a comentat ieri acest lucru, criticând PDL: "USL respinge total blamul şi critica pentru creşterea numărului de parlamentari. În viitorul Parlament, absolut toţi, fără nicio excepţie, parlamentarii USL sunt cei care şi-au câştigat colegiile. PDL şi PPDD nu au câştigat absolut niciun colegiu, deci bonusul, numărul suplimentar de parlamentari, este acordat PDL şi PPDD, în baza deciziei Curţii Constituţionale din această vară (care a respins votul uninominal pur. Acesta ar fi dar acum USL are aproape 100% din Parlament - n.n.). E adevărat, probabil ar fi scos din Parlament PDL, dar creşterea numărului de parlamentari este vina absolută a celor de la PDL".

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
parlament,
locuri,
sala,
ard
/actualitate/noul-parlament-va-avea-mai-multi-membri-decat-are-locuri-in-sala-de-plen-loserii-din-ard-sa-stea-la-balcoane-rade-usl-10384146
10384146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.