NOUL PAPĂ: Conclavul ar putea decide între un papă italian sau unul din Americi

Postat la 13 martie 2013 26 afişări

Cardinalii, reuniţi cu uşile închise în Capela Sixtină, trebuie să-l aleagă pe succesorul lui Benedict al XVI-lea, care ar putea fi un papă italian sau unul din Americi, relatează AFP.

Cardinalii, reuniţi cu uşile închise în Capela Sixtină, trebuie să-l aleagă pe succesorul lui Benedict al XVI-lea, care ar putea fi un papă italian sau unul din Americi, relatează AFP. După ce un fum negru a fost vizibil marţi seara, rundele de vot de miercuri - două dimineaţa şi două după-amiaza - vor fi decisive pentru a confirma situaţia din interiorul Conclavului. Cardinalul de New York, Timothy Dolann, a pariat pe un rezultat rapid "de-acum până joi seara", în timp ce se adresa enoriaşilor, înainte de a fi obligat să păstreze tăcerea, asemeni celorlalţi 114 electori. Un favorit, potrivit martorilor, este cardinalul arhiepiscop de Milano, Angelo Scola, care ar primi voturi din Europa şi Statele Unite. Alţi favoriţi sunt cardinalul arhiepiscop de Sao Paulo, Odilo Pedro Scherer, care ar avea sprijinul Curiei, şi cardinalul din Quebec, Marc Ouellet, binecunoscut în America Latină şi fost "ministru" al Papei Benedict al XVI-lea însărcinat de conducerea Congregaţiei Episcopilor.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NOUL PAPĂ,
CONCLAV,
VATICAN,
ROMA
/actualitate/noul-papa-conclavul-ar-putea-decide-intre-un-papa-italian-sau-unul-din-americi-10665328
10665328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.