Nouă vagoane ale unui tren care transporta 3.100 de tone cărbune au deraiat la ieşire din Răcari

Autor: Laura Buciu Postat la 01 noiembrie 2022 57 afişări

Nouă vagoane ale unui tren de marfă, care transporta 3.100 de tone de cărbune pe relaţia Motru Est - Cernele, au deraiat la ieşire din halta Răcari, informează, marţi dimineaţa, CFR SA.

Nouă vagoane ale unui tren care transporta 3.100 de tone cărbune au deraiat la ieşire din Răcari

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi circula pe relaţia Motru Est - Cernele.

„Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între staţiile Răcari şi Coţofeni. Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii”, spune Oana Brînzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

În ceea ce priveşte menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relaţia Filiaşi - Coţofeni.

Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluaţi de autocare.

Această măsură - transbordare auto -, necesară continuităţii traficului feroviar, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune, potrivit CFR SA.

CFR SA informează, totodată, că personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină vagoanelor răsturanate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vagon,
deriaere,
cărbune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.