Noua Republică ameninţă cu sesizare penală dacă detenţia lui Năstase nu începe imediat

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 iunie 2012 58 afişări

Partidul Noua Republică a cerut, marţi, Ministerului Internelor, Ministerului Justiţiei şi tuturor instituţiilor de aplicare a legii să pună imediat în executare pedeapsa de 2 ani cu închisoare în cazul lui Adrian Năstase.

"Declaraţiile contradictorii sau evazive ale ministrului Ioan Rus, ale Poliţiei Capitalei sau ale medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca menţin în mod intenţionat o stare de ambiguitate care permite condamnatului să se sustragă de la executarea pedepsei şi care acoperă încălcarea continuă a legii de către autorităţi după seara de 21 iunie", apreciază conducerea partidului prezidat de teologul Mihail Neamţu.

NR afirmă că dacă în 48 de ore legea nu va fi aplicată în cazul lui Adrian Năstase, iar Parchetul nu va începe cercetările, partidul însuşi va formula o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul infracţiunii de favorizare a infractorului.

"Sesizarea doreşte să clarifice dacă, prin faptele lor, persoanele cu atribuţii legale în punerea în executare a pedepsei închisorii în cazul deţinutului Năstase Adrian, dar şi ale personalului medical care i-a acordat îngrijiri, au contribuit, cu bună ştiinţă, la îngreunarea punerii în executare a pedepsei de 2 ani închisoare, astfel cum au ordonat judecătorii Tribunalului Bucureşti prin mandatul de executare a pedepsei."

Partidul cere demisia imediată a ministrului Ioan Rus pentru ordinele date Poliţiei în seara de 21 iunie "care, în opinia noastră, constituie un abuz în serviciu ce a condus la tulburarea deosebit de gravă a activităţii Poliţiei în procedura de executare a mandatului de executare a pedepsei în cazul condamnatului Adrian Năstase".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-republica-ameninta-cu-sesizare-penala-daca-detentia-lui-nastase-nu-incepe-imediat-9783053
9783053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.