Nouă persoane şi o entitate, sancţionate de UE, sub un nou regim faţă de utilizarea armelor chimice

Postat la 21 ianuarie 2019 23 afişări

Consiliul European a impus luni o serie de sanncţiuni pentru nouă persoane şi o entitate sub un nou regim de măsuri restrictive faţă de utilizarea şi proliferarea armelor chimice, regim creat la data de 15 octombrie 2018, potrivit unui comunicat oficial.

Nouă persoane şi o entitate, sancţionate de UE, sub un nou regim faţă de utilizarea armelor chimice

”Sancţiunile includ doi reprezentanţi ai Serviciului de Informaţii al Rusiei (GRU), precum şi şeful şi adjunctul şefului serviciului, responsabili pentru posesia, transportul şi folosirea unui agent neurotoxic în oraşul britanic Salisbury în data de 4 martie 2018”, se arată în comunicat.

 

De asemenea, o serie de sancţiuni au fost impuse unei entităţi siriene responsabile pentru dezvoltarea şi producţia unor arme chimice, respectiv Centrul Ştiinţific pentru Studii şi Cercetare (SSRC), precum şi pentru cinci oficiali sirieni direct implicaţi în activităţile SSRC. Aceste persoane şi entităţi au fost primele care s-au aflat pe lista regimului de sancţiuni privind noile arme chimice. SSRC a fost deja inclus pe lista regimului de sancţiuni din Siria.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.