Nouă judeţe sub cod portocaliu şi 18 sub cod galben de ploi până luni, la ora 2.00

Autor: Vasile Magradean Postat la 28 iunie 2020 97 afişări

Nouă judeţe sub cod portocaliu şi 18 sub cod galben de ploi până luni, la ora 2.00

Meteorologii din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis, duminică, o atenţionare cod portocaliu de ploi pentru 9 judeţe din nordul ţării. Alte 18 sunt sub cod galben.

În nordul Moldovei şi în zona Munţilor Apuseni, apoi şi în Maramureş şi în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

Se vor acumula cantităţi de apă de peste 30...40 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Avertizare cod portocaliu este în vigoare până luni, la ora 2.00.

De asemene, în nord-estul, nordul, centrul şi nord-vestul ţării, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocliu,
ploaie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.