NOUA CONSTITUŢIE: Parlamentul numeşte directorii SRI şi SIE

Postat la 13 iunie 2013 75 afişări

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, joi, un amendament potrivit căruia Parlamentul numeşte sau alege, după caz, în condiţiile stabilite prin lege sau prin regulament propriu, Avocatul Poporului şi directorii SRI şi SIE.

NOUA CONSTITUŢIE: Parlamentul numeşte directorii SRI şi SIE

 Astfel, a fost introdus un alineat nou la articolul 75, cu următorul cuprins: "Parlamentul numeşte sau alege, după caz, în condiţiile stabilite prin lege sau prin regulamentul propriu de organizare şi funcţionare: a) Avocatul Poporului; b) directorii Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe".

Totodată, Comisia de revizuire a stabilit şi că preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Legislativ, consilierii Curţii de Conturi, preşedintele Consiliului Economic şi Social şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente vor fi numiţi sau aleşi de Senat.

Astfel, a fost introdus un alt alineat nou tot la articolul 75, cu următorul cuprins: "Senatul numeşte sau alege, după caz, în condiţiile stabilite prin lege sau prin regulamentul propriu de organizare şi funcţionare: a) preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Legislativ; b) consilierii Curţii de Conturi; c) preşedintele Consiliului Economic şi Social; d) preşedintele Autorităţii Electorale Permanente; e) reprezentanţii oricărei alte autorităţi sau instituţii publice aflate sub control parlamentar sau, care potrivit legii, prezintă Parlamentului rapoarte sau alte dări de seamă privind propria activitate".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-constitutie-parlamentul-numeste-directorii-sri-si-sie-10963305
10963305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.