Noua conducere a CSSPP îşi face publică strategia: prudenţă în investiţii şi praguri maximale la comisioanele de administrare

Postat la 07 decembrie 2012 51 afişări

Marian Sârbu, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) începând din iunie, a anunţat în prima sa apariţie publică strategia noii conduceri pentru următorii ani de mandat: prudenţă în investiţii şi costuri maximale de administrare.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) este responsabilă de supervizarea modului în care sunt investite de către cei nouă administratori contribuţiile plătite obli­gatoriu de angajaţi din venitul salarial pentru pensiile de peste douăzeci de ani. În prezent, 5,7 milioane de români contribuie lunar cu 3,5% din venitul salarial la un fond obligatoriu, iar din 2013 suma este pro­gramată să crească la 4%. Contribuţiile nete plătite de angajaţi la fondurile de pensii private obligatorii din martie 2008 până în prezent sunt în valoare de circa 8 miliarde de lei, această sumă fiind investită în titluri de stat, obligaţiuni, acţiuni şi depozite bancare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
strategie,
CSSPP,
investitii,
financiar
/actualitate/noua-conducere-a-csspp-isi-face-publica-strategia-prudenta-in-investitii-si-praguri-maximale-la-comisioanele-de-administrare-10376595
10376595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.