Nouă bănci din SUA, investigate pentru comisioanele aplicate pentru serviciul overdraft

Postat la 21 aprilie 2012 10 afişări

Autoritatea financiară pentru protecţia consumatorilor din Statele Unite a lansat o investigaţie împotriva a nouă bănci, referitoare la practicile acestora în domeniul descoperitului de cont (overdraft), serviciu pentru care anul trecut au încasat din comisioane 31,6 miliarde de dolari.

Între băncile investigate se numără JP Morgan Chase, Wells Fargo şi Bank of America, iar agenţia urmează să decidă până la sfârşitul acestui an dacă sunt necesare modificări ale legislaţiei în vigoare, au declarat patru surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Investigaţia se concentrează pe promovarea de către bănci a serviciilor overdraft, pentru a vedea dacă nu induc în eroare clienţii. Reglementările mai stricte ar putea veni în sprijinul clienţilor, dar ar putea pune în pericol veniturile băncilor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
banci,
comisioane,
servicii,
overdraft
/actualitate/noua-banci-din-sua-investigate-pentru-comisioanele-aplicate-pentru-serviciul-overdraft-9554770
9554770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.