Noua armă teribilă a lui Putin, cumpărată de la Iranieni. Deja a început să facă ravagii în Ucraina

Postat la 18 septembrie 2022 1192 afişări

Noua armă teribilă a lui Putin, cumpărată de la Iranieni. Deja a început să facă ravagii în Ucraina

Rusia a efectuat atacuri devastatoare cu ajutorul dronelor Shahed 136 iraniene, a scrie The Wall Street Journal.

"Rusia a provocat pagube serioase forţelor ucrainene cu drone iraniene recent introduse, în prima sa desfăşurare pe scară largă a unui sistem de armament străin de la începutul războiului", potrivit comandanţilor ucraineni.  

Statele Unite susţin de luni de zile că Rusia încearcă să folosească drone iraniene, după ce Rusia a trimis delegaţii în Iran încă de la începutul acestui an pentru a examina dronele. Programul de drone al Iranului s-a extins în ultimii ani, iar Iranul a perfecţionat tipuri de drone kamikaze.

De asemenea, Iranul a exportat drone şi consiliere pentru drone în Yemen, Irak, Siria şi Liban şi a vândut şi în Venezuela şi Etiopia şi le-a fabricat în Tadjikistan. SUA au sancţionat companiile iraniene implicate în fabricarea şi transferul de drone către Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drone,
iran

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.